Handige tips om elke e-mailmarketingstrategie te verbeteren

Door de jaren heen en alle marketinginnovaties is e-mailmarketing een effectieve manier gebleven om geïnteresseerde partijen om te zetten in daadwerkelijke kopers. Wanneer een bedrijf de tijd neemt om een ​​e-maillijst samen te stellen, biedt dit de mogelijkheid om hun doelgroep op elk gewenst moment te bereiken. Klanten en prospects bevinden zich immers altijd binnen een paar meter van hun mobiele apparaten. E-mailmarketing biedt ook nogal wat gegevens die kunnen worden gebruikt voor het evalueren van prestaties en het aanbrengen van verbeteringen, waaronder klikfrequenties, open tarieven, afmeldtarieven, spamklachten en meer.

De vraag is, hoe kunnen e-mailmarketingprestaties worden verbeterd? Het goede nieuws, er zijn verschillende manieren om dit te doen. Blijf lezen om te leren hoe u e-mailmarketinginspanningen hier kunt verbeteren.

Reinig en verifieer de e-maillijst regelmatig

Als iemand zijn e-mailadres toevoegt aan de lijst van een bedrijf, is er een kans dat hij een fout maakt, een valse e-mail opgeeft of uiteindelijk zijn e-mailadres wijzigt. Dit kan allemaal een negatief effect hebben op de prestaties van e-mailbezorging omdat de berichten kunnen stuiteren, rechtstreeks naar spammappen kunnen worden verzonden of het bedrijf als spammer kan worden bestempeld. Het is een goed idee om van tijd tot tijd te investeren in Adressbereinigung om ervoor te zorgen dat alleen goede e-mailadressen op de lijst staan.

Personaliseer de e-mail

De gemiddelde persoon ontvangt ongeveer 121 e-mails per dag. Dat is veel. Het is belangrijk om te begrijpen dat zelfs als iemand de e-mail opent, deze waarschijnlijk wordt verwijderd als er niets is dat zijn aandacht trekt. Een goede manier om dit te doen is door personalisatie aan de e-mail toe te voegen. Door alleen “Hallo” toe te voegen samen met de naam van de ontvanger, zal de open rate aanzienlijk toenemen.

Zet Emoji’s in de onderwerpregel

Emoji’s zijn overal te zien. Ze zijn een effectieve en leuke manier om met andere mensen te communiceren. Bekijk het laatste sms-gesprek op de telefoon van een persoon om te zien hoeveel emoji’s zijn opgenomen. De e-mail die door een bedrijf wordt verzonden, wordt omringd door anderen in de inbox van een persoon. Door emoji’s in de onderwerpregel te plaatsen, is het mogelijk om op te vallen en de open rate aanzienlijk te verhogen.

Maak een dubbele opt-in-lijst

Er zijn mensen die misschien vermijden om de dubbele opt-in-lijst samen te stellen, omdat ze gewoon aannemen dat de extra stap een afweermiddel kan zijn, wat zal resulteren in een veel kleinere lijst. Als de lijst kleiner is, is dat niet noodzakelijk een slechte zaak. Het betekent dat de mensen op de lijst veel sneller zullen reageren. Dit gaat de e-mailmarketinginspanningen effectiever maken.

Onderschat de voordelen van e-mailmarketing niet. Als het erop aankomt klanten te laten converteren, wordt dit nog steeds beschouwd als een van de meest effectieve beschikbare methoden. Soms zal het nodig zijn om de diensten van de professionals in te schakelen om ervoor te zorgen dat de gewenste resultaten worden bereikt met elke e-mailmarketingcampagne. Geïnformeerd worden is de beste manier om het gewenste resultaat te bereiken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *